Betalingsregeling inzake belastingschuld uitstelregeling

Vanaf 1 oktober 2022 start de betalingsregeling van de Belastingdienst inzake de belastingschuld in verband bijzonder uitstel in verband met het coronavirus. Lees hier meer over deze betalingsregeling.

Betalingsregeling inzake belastingschuld uitstelregeling

Vanaf 1 oktober 2022 start de betalingsregeling van de Belastingdienst inzake de belastingschuld in verband bijzonder uitstel in verband met het coronavirus.

U krijgt van de Belastingdienst vanaf 1 oktober 2022 tot 1 oktober 2027 de tijd om uw belastingschuld af te betalen. U betaalt elke maand een vast bedrag aan de Belastingdienst, inclusief invorderingsrente. De uiterste betaaldatum van de 1e termijn is 31 oktober 2022.

Voor 1 oktober heeft u een brief van de Belastingdienst ontvangen met daar in de volgende informatie:

  • een overzicht van uw totale belastingschuld
  • de voorwaarden van de betalingsregeling
  • het maandbedrag van de betalingsregeling

U krijgt vanaf januari 2023 elk kwartaal een overzicht van uw openstaande belastingschuld. 1 keer per half jaar krijgt u een overzicht van de afboekingen en de in rekening gebrachte invorderingsrente.

Heeft u problemen met het betalen van de termijnbedragen dan kunt u bij de belastingdienst vragen als u aan de voorwaarden voldoet:

  • of u 1 keer een betaalpauze van 3 maanden mag nemen
  • of u per kwartaal mag betalen, in plaats van per maand
  • of u maximaal 7 jaar (84 maanden) mag doen over het afbetalen van uw belastingschuld door het bijzonder uitstel, in plaats van 5 jaar (60 maanden)

Lees meer over de voorwaarden en de gevolgen bij Versoepeling betalingsregeling belastingschuld door bijzonder uitstel.

Het is ook mogelijk om versneld af te betalen. Dit levert een rentevoordeel op.

Iedere maand moet u het vastgestelde bedrag betalen. In de brief die u van de Belastingdienst staat het bedrag, het rekeningnummer en het betalingskenmerk van de betalingsregeling.